Hoe isoleer ik de kelder?

Kelderisolatie is met name toegespitst op het weren van vocht. Dit is dan ook uw belangrijkste doel. Het weren van vocht voert u uit op de muren, het plafond en de vloer nadat u alle delen heeft gecontroleerd op schimmel.

Schimmel controle

Voor het zo veel mogelijk vochtdicht maken van een kelder, zoekt u eerst de bronnen van het vocht op. U herkent deze bronnen aan schimmelvorming. De standaard bronnen zijn uw regenpijp en het patroon van uw leiding werk waar lekkages kunnen plaats vinden. U controleert ook of de grond om uw woning heen van de woning af loopt. Is dit niet het geval, dan moet u dit eerst aanpassen.

Volgorde

De eerste stap die u zet is alle te isoleren delen, dus uw muur, plafond en vloer, te voorzien met een vochtwerende laag. Na deze laag plaatst u warmte isolatie materiaal en na het warmte isolatie materiaal de bedekking naar keuze. Uw muren worden het zwaarst geïsoleerd, daarna uw vloer. Uw plafond behoeft bijna geen warmte isolatie, maar vooral vochtwerende isolatie met oog op uw boven verdieping.

Een andere kelder

Een heel andere manier van een kelderisolatie is een nieuwe kelder aansluiten op de ruimte onder uw huis. Als u een kleine kelder onder uw huis heeft, kunt u van deze kleine kelder een passage maken naar een kelder die u zelf uitgraaft, bijvoorbeeld in uw tuin. U benut nu de volledige ruimte van uw kavel, zonder dat daar buitenruimte verloren gaat.

Prefab

U plaatst in uw gegraven kelder gat een prefab kelder bekleding. Deze bekleding is in de fabriek al totaal geïsoleerd en lekkage vrij en hoeft alleen maar in het gat geplaatst te worden. Hierna werkt u de grond af en heeft u uw tuin terug, mét kelder.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.