Isolatiematerialen

>De isolatiematerialen van uw kelder zijn met name gericht op het weren van vocht en het buiten laten van kou, dit in tegenstelling tot de rest van huis, waar het binnen houden van warmte prioriteit heeft. Deze isolatie toepassing vraagt om andere materialen. Zo wordt er in de kelder niet gewerkt met glaswol, maar met piepschuim. Piepschuim is van nature al vochtwerend, dus beter. Het nadeel van piepschuim is dat het brandgevaarlijk is. Hierdoor dient u over het piepschuim weer een brandwerende laag te plaatsen zoals gipsplaat.

De materialen

De materialen bestaan uit vochtwerende impregneer, vocht- en koude werende platen, vocht werende folie en uw afwerkmateriaal. Uw afwerkmateriaal kan wel warmte isolerend zijn als u ook verwarming wilt aanleggen. Een niet te vergeten erg belangrijk onderdeel is uw ventilatie keuze. Denk hierbij aan ventilatie roosters of ramen.

Vochtwerend materiaal

Dit past u toe op uw muren, met name als u een poreuze bakstenen muur heeft, en ook op uw vloeren. U impregneert eerst uw muren en vloer met een vochtwerend middel, daarna gebruikt u een waterdichte pasta. Voordat u de pasta aanbrengt, dicht u eerst scheuren en gaten. Daarna brengt u een primer aan en pas daarna brengt u 2 of 3 lagen vochtwerende pasta aan. U begint altijd eerst met uw muren en daarna met uw vloer. Nadat u beiden heeft behandeld, kunt u de naden van de overgang van uw vloer naar de muur, vloer naar plafond en in de hoeken nog dichtkitten.

Folie

Een andere manier van vochtdicht maken van uw kelder is folie. Deze vochtwerende folie wordt op de muren en vloeren geplaatst en daar overheen worden een nieuwe muur gemetseld en wordt een nieuwe vloer gemaakt met ijzeren wapening. U kunt nu uw muren en vloer afwerken naar uw voorkeur.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.