EPS isolatie

EPS isolatie is isolatie met als bestanddeel polystyreen, of te wel piepschuim en is een restproduct van aardolie. EPS isolatie bestaat uit platen, opgebouwd uit miljoenen kleine bolletjes die met elkaar verbonden zijn. Die bolletjes bestaan weer uit cellen die gevuld zijn met lucht.

De isolerende werking van de EPS is dus eigenlijk vastgehouden lucht, waarbij EPS de eigenschap heeft geen vocht op te nemen. Deze combinatie van lucht isolatie en vochtwering maken het ideaal isolatiemateriaal voor de kelder vloer, maar ook de muren.

De isolatiewaarde

EPS isolatieplaten zijn er in verschillende waarden. Voor uw kelder kiest u voor de hoogste waarde. Deze waarde is hoger door de luchtdichtheid van de plaat. Er zitten meer polystyreen bolletjes samen geperst in de plaat, wat de plaat massiever maakt.

Voordelen

De voordelen van werken met EPS plasten zijn het hoge isolerende vermogen en het vochtwerende vermogen. Er wordt, doordat EPS geen vocht opneemt, ook geen vocht naar uw huis doorgevoerd. De EPS platen zijn bestand tegen weersinvloeden en rotten daarom niet. Er zal dus ook geen schimmel- en bacterie vorming ontstaan. EPS platen hebben geen onderhoud nodig en zijn erg licht, wat aanbrengen makkelijk maakt.

Nadelen

Er kunnen kieren en gaten ontstaan tussen de platen, zelfs als deze heel strak gelegd worden. Dit komt door de werking van het huis. Dit is op te vangen door de vloer eerst te bewerken met pur en de muur eerst te bekleden met een vochtwerende folie.

De platen zijn niet buigbaar. Er moet dus eerst genoeg ruimte zijn om de platen naar binnen te brengen of te kiezen voor kleinere platen. Dit heeft als nadeel dat er een groter oppervlak voor kieren ontstaat. Door de bron van EPS, aardolie, is het niet het milieuvriendelijkste product dat u kunt gebruiken.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.