Isolatiekussens

Isolatiekussen zijn letterlijk (lucht) kussens die opvouwbaar zijn. Ze zijn gemaakt uit polyester of polythyleen, ze zijn licht en daardoor makkelijk te leggen en verplaatsen. Voor vloerisolatie gebruikt u kussens met 3 kamers gevuld met lucht. De hoeveelheid lucht, opgesplitst in kamers, zorgt voor een betere isolatie. Isolatiekussens worden gebruikt voor warmte weerstand en dus niet voor vochtwerende isolatie.

Vochtwering

Isolatiekussens zijn wel redelijk goed bestand tegen vocht en daardoor schimmel en rot, maar ze zorgen er niet voor dat vocht uw woning niet binnen dringt. Hiervoor moet u de vloer eerst behandelen met een vochtwerend product en/of een vochtwerende folie. Isolatiekussens zijn wel brandwerend. Een nadeel van de kussens is dat ze snel kapot gaan. Daarbij isoleren ze niet zo goed als pur of isolatieplaten van piepschuim.

Geschiktheid

Isolatiekussens zijn niet de beste manier voor het isoleren van uw keldervloer. Ze zijn meer geschikt als warmte isolator voor buizen en pijpen, ventielkanalen, flenzen en ventielen. De isolatie functie is dan om de warmte van deze onderdelen niet aan de kans op aanraking bloot te stellen. Buizen en leidingen bijvoorbeeld kunnen heel erg heet worden waardoor u zich er snel aan verbrandt. Het is dus een hele andere vorm van isolatie met een ander doel.

Geen keuze

Soms bestaat er geen andere keuze dan toch het gebruik van isolatie kussens, bijvoorbeeld voor kruipruimtes of stukken kelder waar geen platen in passen. Let er dan op dat altijd eerst een vochtweerder wordt aangebracht onder de isolatie kussens. U vult de ruimte totaal met isolatie kussens. Dit gebeurt door de isolerende folie waarvan de kussens zijn gemaakt pas in de kruipruimte op te blazen. Het verschil in temperatuur tussen de koude lucht van de kruipruimte en de warmte van de bovenvloer wordt zo opgeheven.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.