PUR schuim

Purschuim is een materiaal dat gemengd moet worden tijdens het toepassen. Met andere woorden, de 2 componenten worden tegelijkertijd in de oppervlakte gespoten waardoor er een reactie ontstaat, namelijk het hard worden van het schuim. Doordat het eerst vloeibaar is, vult het alle openingen en gaten en wordt het daarna hard waarbij het uitzet. Hierdoor worden de kleinste openingen gedicht. Purschuim heeft een hoge isolatiewaarde.

3 soorten

Er zijn 3 manieren waarop purschuim toegepast wordt, vanuit een spuitbus, als gel en gespoten. Bij gel en purschuim uit een spuitbus hoeft alleen contact met de huid voorkomen te worden. Bij purschuim dat wordt gespoten, wordt deze eigenlijk verneveld, waardoor voor bescherming van de huid en het ademhalingssysteem moet worden gezorgd. De werking van de 3 soorten is hetzelfde.

Luchten

Als purschuim in een deel van uw huis wordt gespoten, bijvoorbeeld uw schouwmuur of uw kruipruimte, wordt altijd aanbevolen minimaal 2 uur uw huis te verlaten nadat de klus geklaard is. Er zijn nog dampen aanwezig die gewoon niet goed zijn om ingeademd te worden. Na 2 uur zijn deze voldoende neergeslagen of geventileerd. Voor de zekerheid kunt u nog door ventileren tot het goed voor u voelt. Voor uw kruipruimte geldt de officiƫle richtlijn van 14 dagen niet betreden. Dit doordat de ventilatie in uw kruipruimte vaak niet goed is.

Isolatiewaarde

Pur heeft een hoge isolatie waarde en is goed bestemd tegen de werking van vocht. Daarbij geeft pur weinig belasting aan het milieu. De basis van pur is olie in combinatie met hergebruikte (bio)grondstoffen. Behalve voor het opvullen van spouwmuren en kruipruimten, wordt pur ook toegepast voor het opvullen van gaten in de vloer waar leidingen en buizen liggen. Over deze pur laag wordt vervolgens een (isolerende) chape laag aangebracht of een ander vorm van vloer isolatie.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.