Premieregeling

Een premie is een uitkering die u van de overheid of een overheidsinstantie kunt krijgen indien u van plan bent om uw woning energiezuiniger te maken. Maar waarom zou de overheid meebetalen aan deze dure ingrepen in huis? Ook de Belgische overheid heeft bepaalde klimaatdoelen die het dient te behalen. Door meer huizen energiezuiniger te maken zal ook de CO2-uitstoot in België verlaagd worden en dragen ook particuliere woningeigenaren bij aan het realiseren van deze doelen. De premie die u eventueel kunt krijgen is een extra prikkel om overstappen op een pakket energiebesparende maatregelen. In veel gevallen is isolatie ook zonder een premie interessant omdat u alsnog een prima rendement kunt behalen. Hoe verdient u uw investering terug? Door een lagere energierekening!

Premie kelderisolatie 2017

In 2017 kunt u gebruik maken van een premie die u van de Belgische overheid krijgt. Als u vloerisolatie/kelderisolatie laat plaatsen dan kunt u namelijk €6 euro per m2 terugkrijgen. Zie: kelderisolatie premie 2017.

Gemeentelijk

Soms is het zo dat uw gemeente een premie voor het laten plaatsen van kelderisolatie aanbiedt. In dat geval kunt u bovenop de premie van de landelijke overheid een bedrag terugkrijgen. Bekijk pagina gemeentelijke premies.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.