Federale premies

Federale premies zijn premies die door de Belgische overheid uitgegeven worden. Om energiebesparing in woningen te stimuleren helpt de overheid bij de maatregelen om dit te bereiken. Het kan zijn dat u een directe uitkering om uw IBAN-rekening krijgt of dat u een bedrag op uw belastingaangifte kunt aftrekken.

In 2017 zal wat betreft kelderisolatie/vloerisolatie niet al te veel veranderen. Als u kou die vanuit de kelderruimte naar boven stijgt wilt aanpakken kunt voor dit probleem een bedrag van €6 euro per m2 terugkrijgen. Het Rd-waarde van het isolatiemateriaal dient minimaal 2.0 m2K/W zijn.

Beschermde klanten

Beschermde klanten en sociale huurders worden extra gesteund en kunnen gebruik maken van uitgebreide regelingen. Zo is het mogelijk voor verhuurders om de woningen energiezuiniger te maken tegen lagere kosten, zodat deze klanten een lagere energienota ontvangen.

Vlaanderen

In Vlaanderen kunt u ook een verbeteringspremie krijgen en is dit bedoelt om bepaalde verbeteringen aan uw woning uit te voeren of om overbewoning tegen te gaan. Uw woning dient echter wel 25 jaar of ouder te zijn. Een isolatiebedrijf kan u hier meer over vertellen.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.