Prijzen

Prijzen van kelderisolatie zijn moeilijk te geven, het ligt aan de staat van de kelder en natuurlijk de grote van het oppervlak. Daarbij komt nog uw mate van handigheid om de hoek kijken. Wat kunt u zelf, heeft u daar tijd voor, laat u het werkt gedeeltelijk of in zijn totaliteit uitvoeren, hoe groot wordt uw raampartij als u daar voor kiest? We geven hier een overzicht van de gemiddelde prijzen per m2 van het materiaal dat nodig is.

Prijs

Uitgaande van niet het duurste materiaal en een goede bereikbaarheid van uw kelder, komt u op ongeveer € 27 euro per m2 uit inclusief arbeidsloon en BTW/TVA. Dit bedrag is opgebouwd uit de kosten van materiaal en een algemeen uurloon.

  • Isolatieplaten € 20 euro
  • Isolerende chape € 30 euro
  • Gespoten pur € 30 euro
  • Vochtwerende folie per rol van 6x50m2 € 100 euro
  • Impregneer € 1 euro 50 per 25 liter
  • Gipsplaat € 10 euro

De bekleding van uw wanden is weer afhankelijk van het gebruik van bijvoorbeeld XPS of EPS platen, die eerst een brandwerende gipsplaat afwerking nodig hebben.

Kant en klaar

Behalve het isoleren van uw bestaande kelder, kunt u ook voor een prefab kelder kiezen bijvoorbeeld onder uw tuin. Hiervoor hoeft alleen een gat gegraven te worden waar de prefab kelder in wordt gezet na versteviging van de wanden van het gat. Het voordeel van een prefab kelder is dat de kelder door de fabrikant al volledig geïsoleerd is en bestendig tegen vocht. De prijzen van een prefab kelder variëren natuurlijk ook per oppervlakte. Voor een kelder van 8,4 m2, inclusief het materiaal en plaatsen betaalt u ongeveer € 12.000 euro inclusief BTW/TVA.

Waarde

Het isoleren van uw kelder levert u niet alleen een voordeel op in uw maandelijkse energierekening en ruimte. Doordat u het oppervlak van uw woning vergroot, wordt de waarde van uw woning ook verhoogd.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.