Reukhinder

Nare geurtjes worden eigenlijk altijd veroorzaakt door vocht en de gevolgen daarvan zoals schimmels, bacteriƫn en rot. Soms is het moeilijk de bron te vinden, bijvoorbeeld als er een lekkage is die nog niet zichtbaar is op een plek. Het water kan zich ophopen achter een muur die u niet ziet. Ondertussen is de geur al wel aanwezig. Ook kan verstopping van het in het afvoerwater in uw woning zorgen voor stankoverlast.

Afvoerwater

Afvoerwater is gebruikt water van uw badkamer, wc of keuken. Het water wordt door buizen vervoerd naar het riool. Deze buizen liggen onder uw huis en verlaten via de kruipruimte of kelder de woning. Bij een lekkage trekt het water in de grond onder uw woning of hoopt het op een bepaald punt op als het niet verder kan stromen. Dit veroorzaakt rot en stank. Om erachter te komen waar de lekkage zit, heeft u een installateur nodig die met camera’s in uw riool kijkt.

Verstopping

Als er geen lekkage is, is er vaak een verstopping. Het water stroomt dan niet weg, maar komt terug in uw huis en hoopt zich op waar het kan, vaak achter een muur. Het probleem met verstopping en lekkages is dat de schade pas zichtbaar wordt als het euvel zich al lang voordoet. Hierdoor moet niet alleen de oorzaak opgelost worden, maar ook het gevolg, de schimmel- en bacteriƫn ophoping en rot aan de fundering als die heeft plaatsgevonden.

Voorkomen

In uw kelder kunt u vochtwerking voorkomen door uw wanden en vloer te bekleden met een opbouw van goed vochtwerend materiaal. Dit betekent impregneren en daarna het plaatsen van een folie en vochtwerende isolatie platen. Een kelder is nooit totaal vochtvrij te krijgen. Plaats daarom ook vochtvreters in uw kelder zodat er geen vocht van binnen uit opgenomen wordt.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.