Vloerisolatie

Het isoleren van uw keldervloer is belangrijk, het voorkomt opkruipend vocht en kou uit de grond. De isolatie van uw vloer moet altijd een vochtwerende laag hebben voordat u het isolatiemateriaal aanbrengt.

Isoleren bestaande vloer

Een bestaande vloer die nog in goede staat is isoleert u door het aanbrengen van vochtwerende isolatie. Dit doet u door eerst uw vloer te impregneren met vochtwerend materiaal. Nadat u dit heeft aangebracht, brengt u een folie aan die vochtdicht is en dampwerend. Over dit folie plaatst u isolatieplaten. De ideale platen zijn van EPS of XPS. Zij hebben beiden dezelfde werking, namelijk een hoog isolerende waarde, ongevoelig voor vocht, niet onderhevig aan slijtage en goed bestand tegen druk. Door de werking van uw ruimte, is de kans dat er naden tussen de platen ontstaan groot. Dit wordt echter opgevangen door de folie. XPS en EPS platen zijn gevoelig voor brand. Er moet dan ook altijd een brandwerende laag worden aangebracht over de platen, alvorens u uw bovenvloer aanbrengt.

Isoleren nieuwe vloer

Als uw oude vloer vervangen moet worden, legt u uw vloer bloot tot de leidingen en buizen vrij liggen. U vult de ruimte tussen deze buizen/leidingen op met PUR waarbij de laag boven de buizen/leidingen minimaal 5 cm moet zijn. Op deze PUR laag komt een egaliserende coating waarna u een (isolerende) chape of andere cement laag aan kunt brengen.

Beton vloer

Een laatste manier van isoleren is tussen uw betonvloer en uw afdeklaag een isolerende folie plaatsen. Deze folie is zeer doeltreffend in het tegenhouden van vocht en dampen. Voor alle manieren geldt dat niet alleen vocht, maar ook radon moet worden tegengehouden.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.