Vochtproblemen

Vocht zorgt voor veel problemen in uw woning. Behalve dat het niet fris ruikt, is het ook niet goed voor uw gezondheid. U ademt schimmels en bacteri├źn in en veel erger nog, er is kans op het vrijkomen van radon. Radon is een gas dat in vocht zit en erg gevaarlijk is. Het komt vrij bij verdamping en dus ook innesteling van vocht in uw muur. Vochtproblemen ontstaan door slechte ventilatie en slechte isolatie.

Gezondheid

Als u in een huis met vochtproblemen woont, kunt u last krijgen van uw luchtwegen en astma ontwikkelen. Door de snelle groei van schimmels en huismijt kunnen allergie├źn ontstaan. Het is dus belangrijk om vochtophoping te voorkomen en snel te handelen bij lekkages.

Isolatie

Vocht nestelt zich vaak in poreus materiaal. Alhoewel poreus materiaal veel lucht bevat en daardoor een hoge isolerende werking heeft, heft vochtnesteling deze werking totaal op. U kunt het beste al het isolerende materiaal dat veel met vocht te maken heeft, impregneren. Denk hierbij aan uw badkamer en keuken (kookvocht) en ook aan uw kelder, waar de muur vaak van baksteen is.

Ventileer de binnenruimtes

Voor het voorkomen van vochtophoping is het ook belangrijk dagelijks enkele malen goed te ventileren. Tijdens het gebruik van de badkamer of tijdens het koken, moet er continu geventileerd worden. Moderne woningen zijn vaak voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Heeft u dit niet, zet dan gewoon uw raam open. Het effect van een open gezet raam is een half uur na sluiting van het raam al weer verdwenen. U kunt daarom het beste een paar keer per dag uw raam open zetten. De hele dag een klein raampje open zetten is ook erg effectief. Vochtvoorkoming en de bestrijding ervan is belangrijk. Het voorkomt veel gezondheidsproblemen en hoge kosten om het effect van vochtproblemen in uw woning op te lossen.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.