Schimmels

Schimmels gedijen in vocht, dus ook in een vochtig huis. Een vochtig huis ruikt muf en heeft vochtplekken of beslagen ramen. De oorzaak kan aan de bouw van de woning liggen, aan lekkages of aan niet genoeg verwarmen en ventileren van uw woning.

Gezondheid

Schimmels, bacteriën en huismijt horen bij elkaar. Als de één het goed doet, is de ander er ook. Ze veroorzaken problemen aan uw luchtweg, zoals astma, maar ook allergieën. Als u deze aandoeningen eenmaal ontwikkeld heeft komt u er (bijna) niet meer van af. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Bestrijding

Als eerste zorgt u voor het wegnemen van de bron. Is het een lekkage, loopt grondwater naar uw woning toe of er juist vanaf, verzamelt water uit de regenpijp zich onder uw huis, is uw dak waterdicht, zijn uw kruipruimte en/of kelder vochtwerend. Als deze bronnen aangepakt zijn, isoleert u de plekken waar u te maken heeft met vocht. Dit zijn met name uw kruipruimte of kelder, uw dak en uw badkamer of keuken. Deze laatsten hebben niet voor niets tegels als wandbekleding. Tegels laten geen vocht door, voegwerk is vochtbestendig.

Ventilatie

Buiten goede isolatie, is dagelijkse ventileren het belangrijkste middel om vocht te voorkomen. Dit klinkt tegenstrijdig omdat er veel wordt gedaan aan het binnenhouden van warmte, maar u produceert per dag veel vocht door water gebruik, ademen en transpiratie. Dit vocht moet weg. Zet het liefst de hele dag een klein raam open en ventileer een paar keer per dag door een groot raam open te zetten, dit hoeft maar maximaal 10 minuten per keer.

De slaapkamer

Er vindt veel condensvorming in de slaapkamer plaats, slaap dus met een raam open. Ook transpireert u veel tijdens uw slaap. Uw matras moet regelmatig gekeerd worden en de ondergrond van uw matras moet luchtdoorlatend zijn.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.