Waarom?

Waarom kelderisolatie? Kelderisolatie is belangrijk voor uw gezondheid. Door het niet goed isoleren, komt vocht uit de bodem of direct uit de lucht uw kelder binnen. Hierdoor ontstaan schimmels, huismijt en bacteriën. Erger nog dan dat, in vocht zit een gas. Dit gas heet radon en komt vrij bij verdamping van vocht. Dit is iets wat u niet wilt inademen.

Stookkosten

Een koude kelder zorgt ervoor dat de warmte van de ruimte er boven naar beneden getrokken wordt en dat kou in de warme ruimte terecht komt. U zult uw CV systeem aanzienlijk harder moeten laten werken om dit op te vangen. Daarbij ontstaat er een koudeval op de vloer van uw ruimte boven de kelder of kruipruimte. Een koudeval zorgt voor een versnelde verlaging van de temperatuur op dat bewuste oppervlak. Hierdoor treedt ook veel warmte verlies op. Al met al meerdere oorzaken waardoor uw energie rekening behoorlijk omhoog gaat.

Gezondheid

Van schimmels, huismijt en bacteriën is aangetoond dat ze aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaken, astma veroorzaken en allergieën ontwikkelen. Dit is te voorkomen door het simpel isoleren van uw kelder of kruipruimte.

Kelder

Wanneer u een kelder gaat isoleren, kijk dan ook eens naar wat u kunt doen met de ruimte. Door isolatie wordt de kelderruimte in plaats van een opslagruimte ook een leefruimte. Wilt u er een hobby kamer van maken of een plek voor de kinderen, een werkkamer of een logeer kamer. Met het huidige isolatiemateriaal is van een kelder tegenwoordig een goede extra ruimte te maken die intensief gebruikt kan worden. Behalve dat u hiermee uw woonoppervlak vergroot, vergroot u ook de (verkoop) waarde van uw woning. Het isoleren van uw kelder is op deze manier behalve een investering in uw gezondheid, ook een waarde verhogende investering.

Wat kost kelderisolatie?

Vraag gratis meerdere offertes op bij erkende isolatiebedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.