Kelderisolatie Den Doorn

Het isoleren van de kelder heeft meerdere voordelen, maar is niet iets wat zo even gebeurd is. Om succesvol te isoleren dient u de kelder eerst goed voor te bereiden. Het grote probleem in de kelder is teveel vocht. Niet alleen van de grond waarin de kelder ligt, maar ook de afvoer van vocht van uw woning. Regenwater dat via de dakgoot naar de regenpijp loopt en zo het grondwater nog extra belast. Voordat u dan ook tot kelderisolatie overgaat, moet u één en ander goed in kaart brengen en dienen er vervolgens passende maatregelen getroffen te worden. Een isolatiebedrijf uit Den Doorn kan u goed van dienst zijn en helpen gedurende het hele proces. Met onze offerte service komt u snel en vrijblijvend in contact met specialisten en kunt u het aanbod in uw regio vergelijken.

Waarom kelder isoleren?

Kelderisolatie is belangrijk voor uw gezondheid maar heeft u meer te bieden. Door het niet goed isoleren, komt vocht uit de bodem of uit de lucht uw kelder binnen. Hierdoor ontstaan schimmels, huismijt en bacteriën. Een vochtig huis is dus niet goed voor de gezondheid en is het verstandig hier iets tegen te doen. Naast een gezondere leefomgeving in uw woning in Den Doorn zult u ook een stuk minder stoken. Lees verder: waarom kelderisolatie.

Premie kelderisolatie 2017

In 2017 kunt u in Den Doorn gebruik maken van een premie die u van de Belgische overheid krijgt. Als u kelderisolatie laat plaatsen dan kunt u €6 euro per m2 terugkrijgen. Let wel op de voorwaarden. Zie: kelderisolatie premie 2017.

Voordelen

Het isoleren van uw kelder of kruipruimte heeft veel voordelen, ook als u uw kelder alleen voor opslag gebruikt. Veel vocht in huis in Den Doorn komt naar binnen via de bodem. Aangezien een kelder of kruipruimte onder de grond liggen, geldt dit niet alleen voor de vloer, maar ook voor de muren. Vochttoevoer komt niet alleen van bodemvocht, maar ook door slechte drainage van uw tuin of regenwater.

Koudebruggen

Wat is een koudebrug? Een ander woord voor koudebrug is warmtebrug of thermische brug. Het is een onderbreking van de isolatie van een (deel van het) huis. Dit komt voor bij een overgang waarbij de isolerende werking van het andere materiaal minder is, bijvoorbeeld van muur naar enkel glas. Een koudebrug zorgt voor veel storend warmteverlies.

Isolatiematerialen

De isolatiematerialen van uw kelder zijn met name gericht op het weren van vocht en het buiten laten van kou, dit in tegenstelling tot de rest van huis, waar het binnen houden van warmte prioriteit heeft. Deze isolatie toepassing vraagt om andere materialen. Zo wordt er in de kelder niet gewerkt met glaswol, maar met piepschuim. Piepschuim is van nature al vochtwerend, dus beter. Het nadeel van piepschuim is dat het brandgevaarlijk is. Hierdoor dient u over het piepschuim weer een brandwerende laag te plaatsen zoals gipsplaat.

Veelgestelde vragen

> Hoe isoleer ik de kelder?
> Hoe moet ik kelderisolatie kopen?
> Isolatiewaarde van het materiaal kiezen?

Offertes opvragen?

Het is verstandig om eerst het aanbod in uw regio Den Doorn te vergelijken voordat u een keuze maakt. Door de prijzen naast elkaar te leggen kunt u besparen op de aanschaf van kelderisolatie en zal het rendement daardoor ook beter worden. Het opvragen van isolatie offertes is gratis en vrijblijvend.

Prijzen kelderisolatie weten?

Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven uit Den Doorn en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen.